Špagety s rajčatovou omáčkou

Špagety s rajčatovou omáčkou

Jedno z nejoblíbenějších jídel celé naší rodiny. Vždycky, když dusím rajčata, přilítne Benjamín do kuchyně a volá: „Barčo, my budeme mít zase ty dobrý těstoviny?“ Cyprián s Benjou mají nejraději penne, zatímco Tomáš s Kryšpou chtějí špagety, takže je to vždycky boj, čí těstovina vyhraje!

Stejnou omáčku můžete použít i do boloňských špaget, stačí si jen na cibulce opéct maso, přidat hrst nadrobno nakrájené mrkve, přilít omáčku z rajčat a pak už jen dusit.

 

Na 4 porce

Doba přípravy: 45 minut

500 g dobrých rajčat

80-100 ml olivového oleje

1 balíček špaget nebo penne

pár lístků čerstvé bazalky

parmezán na ozdobení

sůl

1. Když vařím omáčku z cherry rajčátek, dám je celá do rendlíku, zaliju je olivovým olejem a dusím pod pokličkou zhruba 30 minut, do úplného rozvaření. Někdy připravuju omáčku z velkých rajčat, která nakrájím na kostky a dál je postup stejný. Když jsou rajčátka rozvařená, propasíruju je přes cedník a dochutím je solí a pepřem.

2. Vysoký hrnec si napustím vodou a přivedu ji k varu. Do vroucí osolené vody přidám špagety a uvařím je podle návodu na obalu al dente. Uvařené špagety sliju, zaliju je omáčkou a dobře je promíchám. Pak je rozdělím na talíře, přidám nastrouhaný parmezán a pár lístků čerstvé bazalky.

 

spagety_s_rajcatovou_omackou 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz O stavbu e-shopu se postarali Clear Data