Špagety s rajčatovou omáčkou

Špagety s rajčatovou omáčkou

Jedno z nejoblíbenějších jídel celé naší rodiny. Vždycky, když dusím rajčata, přilítne Benjamín do kuchyně a volá: „Barčo, my budeme mít zase ty dobrý těstoviny?“ Cyprián s Benjou mají nejraději penne, zatímco Tomáš s Kryšpou chtějí špagety, takže je to vždycky boj, čí těstovina vyhraje!

Stejnou omáčku můžete použít i do boloňských špaget, stačí si jen na cibulce opéct maso, přidat hrst nadrobno nakrájené mrkve, přilít omáčku z rajčat a pak už jen dusit.

 

Na 4 porce

Doba přípravy: 45 minut

500 g dobrých rajčat

80-100 ml olivového oleje

1 balíček špaget nebo penne

pár lístků čerstvé bazalky

parmezán na ozdobení

sůl

1. Když vařím omáčku z cherry rajčátek, dám je celá do rendlíku, zaliju je olivovým olejem a dusím pod pokličkou zhruba 30 minut, do úplného rozvaření. Někdy připravuju omáčku z velkých rajčat, která nakrájím na kostky a dál je postup stejný. Když jsou rajčátka rozvařená, propasíruju je přes cedník a dochutím je solí a pepřem.

2. Vysoký hrnec si napustím vodou a přivedu ji k varu. Do vroucí osolené vody přidám špagety a uvařím je podle návodu na obalu al dente. Uvařené špagety sliju, zaliju je omáčkou a dobře je promíchám. Pak je rozdělím na talíře, přidám nastrouhaný parmezán a pár lístků čerstvé bazalky.

 

spagety_s_rajcatovou_omackou 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz O stavbu e-shopu se postarali DigitalMakers

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení